Montaj

MONTAJ USOR

Lindab Rainline este un sistem complet, oferind calitate, durabilitate, flexibilitate si usurinta in instalare. 

Toate componentele se imbina perfectsi asigura o perioada indelungata de functionare. Nu e nevoie de lipire, sudura sau de ustensile speciale.

  

CARLIGELE DE SUSTINERE

 Carligele de jgheab se monteaza la o distanta de maxim 800 mm unul de celalalt, respectandu-se de obicei distanta dintre capriori. Carligul de capat se pozitioneaza la 100 mm fata de marginea acoperisului. Carligele vor fi montate astfel incat sa se obtina o panta de scurgere de minim 0,5% (2,5 mm/m), catre punctele de colectare.

Marginea exterioara a carligelor de sustinere trebuie fie cu aproximativ 6 mm mai jos decat prelungirea imaginara a sarpantei.
La stabilirea punctelor de colectare a apei  se va tine cont de faptul ca lungimea maxima de streasina admisa pentru o scurgere este de 10 m

 

RACORDUL JGHEAB-BURLAN

 Se aseaza jgheabul pe carligele de sustinere, fara a-l fixa. Se marcheaza pe jgheab, cu ajutorul unui creion, locul de amplasare al punctelor de colectare. Folositi racordul jgheab – burlan ca sablon pentru a marca pe jgheab pozitia gurii de scurgere. Decupati o fanta de scurgere in jgheab cu ajutorul unui ferastrau pentru metale. Indoiti marginile taiate in jos folosind un ciocan, pentru a asigura o buna evacuare a apei pluviale.
Este interzisa folosirea polizorului unghiular!

Racordul jgheab - burlan se prinde foarte usor pe jgheab, cu o singura apasare. Prindeti partea interioara a racordului de jgheab, asezati racordul la pozitie si presati clema de fixare peste marginea exterioara a jgheabului.

CAPACELE DE JGHEAB

Capacul de jgheab autoblocant RGT poate fi montat la ambele capete ale jgheabului datorita formei simetrice. Este prevazut cu garnitura de etansare din cauciuc si dinti autoblocanti, pentru o fixare rapida si sigura. Se aseaza la pozitie si se loveste usor cu podul palmei sau ciocanul de plastic pana la fixarea completa.

PIESA DE IMBINARE

Asezati cele doua tronsoane de jgheab ce urmeaza a fi imbinate cu muchiile apropiate, pe carligele de sustinere. Agatati piesa de imbinare  in partea de jos a jgheabului, la egala distanta de linia de delimitare dintre cele doua tronsoane si presati-o cu mana peste marginea rotunda a jgheabului. Indoiti apoi clapeta de fixare peste marginea exterioara a jgheabului si inchideti-o. In final presati siguranta, pentru a fixa definitiv piesa de imbinare.

Garnitura din cauciuc cu care este prevazuta piesa de imbinare etanseaza perfect si rezista foarte bine timp indelungat.

TRONSOANELE DE SCURGERE

Realizarea tronsoanelor de scurgere se face de sus in jos. Mai intai se determina lungimea prelungitorului intermediar prin masuratori efectuate la pozitie, se debiteaza prelungitorul intermediar si se monteaza folosind doua coturi de burlan la 70º. Se marcheaza pe perete pozitia bratarilor de sustinere in asa fel incat sa existe cate o bratara la imbinarea burlanului cu alte componente sau la imbinarea a doua burlane.

Burlanul se aseaza la pozitie si se fixeaza in bratarile de sustinere prin doua click-uri.

La partea inferioara se monteaza cotul de evacuare  sau o un filtru de curatare si un racord la canalizare, daca scurgerea este racordata direct la reteaua de canalizare a apei pluviale.